Academicianul Dinu C. Giurescu analizează protestele: Există de mai multă vreme niște planuri ascunse de destrămare a țării noastre și demonstrațiile ar putea fi folosite în acest scop

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Protestele contra guvernului PSD continuă de mai bine de două săptămâni în Piața Victoriei, asta chiar dacă Ordonanța de Urgență de modificare a Codului Penal a fost abrogată.

loading...

În paralel, alți oameni demonstrează în fața Palatului Cotroceni, cerând demisia lui Klaus Iohannis.

Academicianul Dinu C. Giurescu a analizat aceste demonstrații și este de părere că aceste poti fi deturnate și folosite în alte scopuri.

“Există de mai multă vreme niște planuri ascunse de destrămare a țării noastre și demonstrațiile ar putea fi folosite în acest scop: demonstrațiile pot scăpa de sub control. Măsurile de ordine care vor trebui luate la un moment dat vor fi taxate drept o abatere de la Europa, de la democrație, blablabla (să mă scuze cititorii). Eu le-aș spune tinerilor și demonstranților: faceți-o încă o sută de zile, dacă vreți! Dar atenție la ordine, la lege și la pericolele ascunse!”, a spus Dinu C. Giurescu în Cotidianul.

“Consecințe pozitive ar putea apărea după ce oamenii se duc acasă și își văd de treabă. Dar și altele negative pot ieși la iveală, dacă ele sunt parte dintr-o acțiune mai vastă de destrămare a României. Acest plan a apărut acum 10 ani și continuă să evolueze în ritm accelerat”, a mai continuat academicianul.

Giurescu a explicat de ce oamenii protestează în toate marile orașe din țară.

“Cineva a sesizat această stare latentă de nemulțumire și s-a concentrat să creeze un prilej sau a așteptat o ocazie pentru a declanșa exprimarea acestei stări de nemulțumire. Internetul permite o comunicare rapidă și simultană. Și permite promovarea unor idei-directivă. Ele răspund momentan unei stări de spirit. Dar nu au un conducător, un program și nu schimbă mare lucru. Pot fi în schimb folosite pentru intenții periculoase pentru țară”, a încheiat academicianul.

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Academicianul-Dinu-C.-Giurescu-analizeaza-protestele-Exista-de-mai-multa-vreme-niste-planuri-ascunse-de-destramare-a-tarii-noastre-si-demonstratiile-ar-putea-fi-folosite-in-acest-scop-141013

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
Robert de Niro vorbește despre vaccinuri si autism. Copilul său a devenit autist după vaccinare…

În urmă cu ceva timp, Robert de Niro anunța prezența la festivalul american de film

LISTA SOC: Ofiţeri şi Agenţi acoperiţi pe care Serviciile Secrete i-au infiltrat în presa română

BOMBA BOMBELOR!!! Corneliu Vadim Tudor a dezvaluit ceea ce  se stia de mult: Ofiţeri şi

Povestea cutremurătoare a româncei, absolventă a două facultăți. Din profesoară a ajuns măturătoare în Italia

Astfel de nedreptati nu se intamplau in vremea lui Ceausescu. Profesorii erau profesori, astazi unii

CUM SA SCAPI INSTANTANEU DE MIGRENA FOLOSIND SARE! FUNCTIONEAZA CA PRIN MAGIE!

Poate te afli printre oamenii care sifera de migrene care este nerabdator sa scape de

Închide