AMENINŢARE URIAŞĂ pentru România: ”E CATEGORIC”. ANUNŢUL a fost făcut ÎN DIRECT, la o oră de MAXIMĂ audienţă

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

AMENINŢARE URIAŞĂ pentru România: ”E CATEGORIC”. ANUNŢUL a fost făcut ÎN DIRECT, la o oră de MAXIMĂ audienţă

O eventuală federalizare a Ucrainei ar atrage după sine federalizarea Republicii Moldova, a declarat Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii internaţionale „Ion I. C. Brătianu”, care a explicat în ce fel ne-ar afecta această situaţie, scrie gandul.info.
Prezenţa la Moscova a secretarului de stat american John Kerry poate însemna că există înţelegeri importante între Rusia şi SUA, crede Dan Dungaciu, iar noi trebuie să vedem care sunt semnalele şi ce ar putea însemna asta pentru vecinătatea noastră.
Dungaciu spune că, odată cu acţiunea Rusiei în Siria, a fost deblocat şi dosarul ucrainean.

loading...

„Or să apară semnale ale Transnistriei către Kiev în care Kievul va fi presat să rezolve politic chestiunea înainte ca Rusia să plece. Dacă se va întâmpla asta, este clar că un tip de înţelegere a existat. Problema pentru noi este că trebuie să fim naivi să ne imaginăm că o federalizare a Ucrainei nu va aduce după sine ideea unei federalizări a Republicii Moldova. Şi probabil că domnul Karasin (viceministrul rus de Externe, Grigore Karasin, n.r) care se află la Chişinău în acest moment va discuta şi această chestiune. Ca în perspectiva alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, adică undeva prin toamnă, să fie eventual aduşi în câmpul de vot al Republicii Moldova şi alegătorii transnistreni, care înseamnă 10 la sută electorat, adică o victorie categorică pentru pro-est, adică undeva pe la 60 la sută”, a declarat Dan Dungaciu la tvr.

Iar asta ar putea fi o ameninţare de securitate pentru România. „Dacă lucrul acesta se va întâmpla, atunci România se va învecina cu un stat care poate se va duce spre uniunea vamală Rusia-Kazahstan-Belarus-Republica Moldova sau se va duce într-o configuraţie euro-asiatică girată tot de la Moscova”, apreciază analistul.

 
 
Sursa:
 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
Transplantul de organe pentru OCULTA MONDIALA. Ati observat ca toti marii oligarhi ai planetei au varste inaintate si par NEMURITORI. Secretul consta in transplantul de organe

Aţi observat probabil că mai toţi marii oligarhi ai planetei, care vor să instaureze dominaţia

Tu posteşti. Bine. Dar arată-mi aceasta prin fapte !

” Tu posteşti. Bine. Dar arată-mi aceasta prin fapte ! Prin ce fapte?.. întrebi tu.

România, cea mai drastică scumpire a benzinei din lume – Suntem în top 10 la suferinţă la pompă

România, cea mai drastică scumpire a benzinei din lume - Suntem în top 10 la

Cat de important este sa studiem stiinta muzicii dupa Platon

"As invata copii muzica, fizica si filosofie; dar in principal muzica, pentru ca tiparul muzicii

Închide