Cei ce au construit Stonehenge au utilizat teorema lui Pitagora cu 2.000 de ani înainte ca filosoful grec să se nască

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Unul dintre lucrurile ce l-au făcut faimos pe Pitagora din Samos este formula sa matematică. Deşi teorema îi este atribuită filosofului, ea a fost utilizată de multe ori de-a lungul istoriei, pe întregul glob. În prezent, specialiştii susţin că principiile teoremei au fost utilizate pentru construirea faimosului monument Stonehenge.

loading...

Autorul cărţii Megalith: Studies in Stone sugerează că persoanele ce au construit monumentul din piatră cunoşteau relaţia dintre ipotenuză şi părţile sale opuse. Majoritatea învăţăm teorema lui Pitagorasub forma unei formule de tipul a^2 + b^2 = c^2, unde a şi b se întâlnesc într-un unghi drept, iar c reprezintă lungimea ipotenuzei.

Conform Science Alert, formula este extrem de folositoare atunci când vrem să determinăm distanţele dintre două puncte aflate în unghi drept, fie că utilizăm datele pentru construirea monumentelor, cartografierea constelaţiilor sau divizarea terenului.

Aşadar, nu este o surpriză faptul că savanţii au observat semne ale utilizării teoremei în Babilon, China antică sau în culturile indiene. De obicei asociem formula cu numele lui Pitagora deoarece el a fost primul recunoscut pentru demonstrarea ei.

Însă există şi specialişti ce încearcă să dovedească faptul că teorema era cunoscută şi demonstrată cu mult înainte ca Pitagora să existe. Unul dintre aceste exemple s-ar regăsi, conform unor specialişti, în modul în care a fost aranjat monumentul neolitic Stonehenge în urmă cu 4.500 de ani. „Vedem utilizarea triunghiurilor şi a pătratelor duble ce sunt o variantă simplificată a teoremei”, a declarat John Matineau, editorul cărţii. Autorii susţin că laturile triunghiurilor formează proporţii regăsite în faimoasa formulă, fapt ce sugerează că persoanele ce au construit monumentul ştiau că este o metodă utilă de realizare a unui triunghi cu unghi drept.

http://www.descopera.ro/stiinta/17284619-cei-ce-au-construit-stonehenge-au-utilizat-teorema-lui-pitagora-cu-2000-de-ani-inainte-ca-filosoful-grec-sa-se-nasca

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Citește mai multe:
A crescut la casa de copii și a dormit în gări, iar acum colindă lumea întreagă, ca însoțitor de zbor

A crescut la casa de copii, însă dorința de a își depăși condiția l-a făcut

Sfantul Gheorghe, crestinul care s-a luptat cu reptilienii adica cu cei de sange albastru, din Casa Regala!!!

Sfantul Mucenic Gheorghe este cinstit pe 23 aprilie. Sfantul Gheorghe s-a nascut in Capadocia, din

Traim vremurile din urma sau nu? GERMANIA a LEGALIZAT căsătoriile homosexuale. Cuplurile de același sex POT ADOPTA COPII

Majoritatea parlamentarilor germani au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, la câteva

Hackerii de la Anonymous, mesaj pentru români: E intolerabil să ne folosiți prietenii morți pentru a rămâne la putere. „Colectiv” a fost operațiunea cu nume de cod AM-04K, finanțată cu bani și de la organizații controlate de George Soros

Cu doar două zile înainte de alegerile parlamentare, gruparea de hackeri Anonymous, cunoscută pentru atacurile

Închide