Celebrul fizician american din “The Big Bang Theory ” afirma ca sunt doua tipuri de calatorie in timp si unul dintre ele sigur exista

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Exista doua tipuri de calatorii in timp: calatoria in viitor, care este cu certitudine posibila, si calatoria in trecut, in privinta careia oamenii de stiinta sunt mult mai rezervati, fara insa a o respinge in mod categoric, sustine un cunoscut fizician american.

loading...

Albert Einstein ne-a aratat in urma cu mai bine de 100 de ani cum este posibila calatoria in viitor, aminteste Brian Greene, profesor de fizica si matematica la Universitatea Columbia.

“Daca mergi in spatiu si calatoresti la o viteza apropiata de viteza luminii, cand te intorci, ceasul tau va merge mult mai incet. Cand vei cobori pe Pamant va fi viitorul”, explica Green.

De asemenea, daca stai foarte aproape de o sursa gravitationala puternica, precum o stea neutronica sau gaura neagra, timpul va incetini foarte mult pentru tine si astfel, cand vei reveni pe Pamant, vei fi calatorit din nou in viitor, mai spune fizicianul.

Daca oamenii de stiinta convin de obicei asupra acestor teorii, cei mai multi dintre ei sunt, in schimb, sceptici in privinta posibilitatii de a calatori in trecut.

Legat de acest subiect, singura propunere pe care fizicienii o iau in considerare are legatura cu asa-numitele “gauri de vierme”, descoperite tot de Einstein.

gaura de vierme1

Green compara gaura de vierme cu un pod sau cu un tunel care face legatura intre doua puncte din spatiu.

Einstein a introdus acest concept in 1935, insa ulterior a fost descoperit faptul ca daca manipulezi intrarile unei gauri de vierme astfel incat un capat sa fie asezat in apropiere de o gaura neagra sau sa se miste cu viteza luminii, timpul va trece diferit pentru cele doua intrari. Prin urmare, daca vei trece prin acest tunel, vei calatori in timp: intr-o directie spre trecut, in cealalta spre viitor.

Desigur, momentan nu stim daca gaurile de vierme exista cu adevarat.

“Cei mai multi dintre noi (fizicienii -n.red) nu cred ca veti merge intr-o calatorie ametitoare in trecut. Dar nu excludem inca aceasta posibilitate”, mai spune Green.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Citește mai multe:
Nu ajunge ca trebuie sa intretinem parlamentarii, mai intretinem si Casa Regala cu bani grei, desi Regele Mihai e unul dintre cei mai bogati suverani din lume conform FORBES

Acest articol ete o stire din august 2016. Mass-media oficiala nu a mai amintit un

Palma grava data romanilor de catre Iohannis: nu se opune despaduririlor austriece din tara noastra

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, despaduritorii Romaniei, face presiuni peste tot ca sa-si duca la capat

Traseul lui Ion Iliescu: copilul neiubit din mahalaua lăutarilor din Olteniţa, comunistul fericit de la Moscova şi păpuşarul jocurilor politice de după ’89

  Născut pe strada „lăutarilor” din mahalaua Olteniţei, cel mai cunoscut personaj al României post-decembriste

Bravul monah Teodot catre patriarhul Daniel: Cunoaștem faptele dvs. imorale, cunoaștem apartenența dvs. la această organizație criminală numită masonerie, unde ați ajuns până la gradul 33! Cunoaștem teroarea în care țineți preoțimea ortodoxă românească prin taxe, șantaje, amenințări, caterisiri ș.a.m.d.!

Mai întâi de toate ținem să vă reamintim că Biserica Ortodoxă Română, al cărei cap

Închide