Dom Geodezic. Casa din România desprinsă din filmele SF. Construcţia are costuri mici şi durează doar două luni

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

O casă parcă desprinsă din filmele SF atrage atenția oamenilor din comuna prahoveană Izvoarele. Este vorba despre o casă sferică, numită dom geodezic.

loading...
Proiectul aparţine inginerului Alexandru Dinulescu, fratele actriţei Maria Dinulescu, scrie domgeodezic.ro și preluat de businessmagazin.ro

Cu o aparenta exterioara miniona,dar cu un spatiu generos in interior,domurile in sistem Natural Spaces Domes si-au dovedit in timp, mai mult decat orice, rezistenta extraordinara, fiabilitatea in timp si utilitatea, dar in acelasi timp nu face compromisuri la stil si eleganta.

Senzatia de libertate, placerea si avantajele mari de a locui intr-o asemenea casa, modelata in cea mai ancestrala forma ambientala, dar gandita pentru mileniu III nu pot fi comparate cu altceva

Construcţia unui astfel de dom geodezic nu durează mai mult de două luni, costurile sunt mici, iar gradul de siguranţă al clădirii este extrem de mare.

Domurile sunt constructii cu forma sferica impartita triangular. Mai pe inteles tuturor o jumatate minge de fotbal in care pentagoanele si hexagoanele de pe ea se impart in triunghiuri echilaterale. Casa Dom poate avea orice deschidere(cel mai mare fiind de 680m diametru) si orice destinatie ( casa locuit , show-room, restaurant, stadioane ,spatii pt concerte , solarii) nefiind nevoie de sustinere decat perimetral facand din aceasta cauza folosirea unei cantitati ma mici cu 40% de materiale decat la o casa obisnuita.

Sistemul NSD, a dezvoltat un sistem intraventilatie naturala directionata in interiorul zidului ce elimina pernele de aer statice si asigura o circulatie naturala si continua a aerului, pe deasupra stratului de termo-izolatie.

Aerul circula de la baza la varf, pe sub intregul invelis al domului,acest lucru eliminand caldura verii, sau condensul provocat de diferentele de temperatura interior-exterior.
Acest sistem simplu, dar foarte eficient asigura, in acelasi timp, un bioclimat interior sanatos, fara a fi nevoie de aparate electrice sau electronice ce implica un consum aditional de energie.

Asigura un climat uniform in  toata casa, chiar si de la o singura sursa de energie, rezultand costuri mici de incalzire/racire

Pe timp de vara, este racoroasa, nu se incinge, iar iarna este calduroasa.

In timp isi creaza propriu bioclimat in temperatura aproximativ constanta, indiferent de temperatura exterioara.

Alexandru Dinulescu are 37 de ani şi s-a născut în comuna Izvoarele, acolo unde mama lui este primar la al treilea mandat. Nu doar mama este o figură cunoscută, ci şi sora inginerului, acriţa Maria Dinulescu.

(Foto) Dom Geodezic. Casa din România desprinsă din filmele SF. Construcţia are costuri mici şi durează doar două luni

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
Operatiunile de tip false-flag, steag fals, adica toate atentatele prezentate de catre guverne si mass-media sunt minciuni si regizate de ei

De-a lungul istoriei moderne s-a dovedit ca operatiunile de tip steag fals sunt foarte eficiente in crearea

Cand mananci castraveti murati, la nivelul creierului tau se intampla ceva uimitor!

Hrana pentru gandire ar putea capata un nou sens cu totul si cu totul diferit,

SISTEMUL TOTALITAR UE-ist. NU VOTAȚI CA NOI? SCHIMBĂM REGULILE DE VOT SĂ IASĂ CUM VREM NOI. Premierul belgian le-a dat un ultimatum țărilor Grupului de la Visegrad cu privire la acceptarea cotelor obligatorii de migranți

Nota Redacției = Opinia Fluierul.ro Premierul belgian, Charles Michel (foto), a menționat că, dacă cele

Cel mai nonconformist preot din România: Ascult rock în fiecare zi. Fiicei mele i-am dat cadou un tricou din Hard Rock

Constantin Necula este fără îndoaială unul din cei mai apreciați și iubiți preoți din România.

Închide