Întâlnirea secolului, după decenii de tensiuni! Donald Trump se va întâlni cu Kim Jong Un în această primăvară

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Detensionarea relațiilor dintre Coreea de Nord și SUA ar putea avea loc mai repede decât s-au așteptat unii. Kim Jong un a solicitat o întrevdere cu liderul de la Casa Albă,  iar Donald Trump a răspuns afirmativ. O reuniune istorică, după decenii de tensiune, despre care se spune că ar putea avea loc până în luna mai.
Niciun președinte american nu s-a întâlnit în timpul mandatului său cu un lider de la Phenian, iar președintele Trump însuși excludea, până recent, orice negocieri directe directe dacă Phenianul nu face pași semnificativi către abandonarea arsenalului său nuclear.
Președintele Donald Trump a răspuns pozitiv unei propuneri a liderului nord-coreean, Kim Jong Un, de a se întâlni, iar întrevederea ar putea avea loc până la finalul lunii mai, a anunțat joi seara, la Washington, Chung Eui-yong, șeful Oficiului pentru Securitate Națională din Coreea de Sud, citat de AFP. Anunțul a fost făcut la Casa Albă și urmează unei serii de contacte între Coreea de Nord și Coreea de Sud.
Un summit care are ca scop  realizarea „denuclearizării definitive”, a precizat Chung Eui-yong, care recent s-a aflat la Phenian pentru primele discuții dintre cele două Corei, după decizia ca la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 sportivii coreeni din nord și din sud să participe sub același drapel.
Conform oficialului sud-coreean, Kim s-a angajat să înceteze testele nucleare și cu rachete chiar și în timpul exercițiilor militare comune americano – sud-coreene, care vor avea loc luna viitoare în Coreea de Sud.
Ulterior, Casa Albă a precizat că până la reuniunea mult așteptată, sancțiunile și campania de maximă presiune asupra Coreei de Nord vor continua.
Unul dintre puținii americani care s-au întâlnit cu liderul nord-coreean l-a lăudat pe Trump că a fost de acord  să răspundă afirmativ propuneri lui Kim.
Dennis Rodman, fostul star NBA care a călătorit în Coreea de Nord în 2016, a declarat pentru The Associated Press că așteaptă cu nerăbdare ca națiunea paria să revină la „diplomația baschet-ului” în următoarele luni.
„Foarte bine, dle președinte Trump! Ați ales calea unei întâlniri istorice, lucru pe care niciun președinte american nu l-a făcut vreodată”, a comentat fostul star NBA, citat de The Telegraph.
https://www.activenews.ro/externe/Intalnirea-secolului-dupa-decenii-de-tensiuni-Donald-Trump-se-va-intalni-cu-Kim-Jong-Un-in-aceasta-primavara-149727
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
Henry Kissinger: „Dacă nu auziți tobele RĂZBOIULUI, înseamnă că sunteți surzi!

La NEW YORK, în Statele Unite ale Americii – Henry Kissinger, fostul secretar de stat

Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa luată prin marturii mincinoase | Intrebarea e daca vor face puscarie Carmen Iohannis si Klaus pentru ca s-au dat mostenitori falsi? Rade planeta de noi ce presedinte avem!!!

După ce a pierdut definitiv casa din Sibiu, închiriată de ani de zile băncii Reifeissen

Planul Kalergi,-Idealismul Practic: genocidul popoarelor europene in vederea crearii Pan-Europa! Omul viitorului va fi o corcitura, un amestec eurasian-negroid!

Planul Kalergi, „Idealismul Practic”: genocidul popoarelor europene in vederea crearii Pan-Europa! „Omul viitorului va fi

Rovana Plumb i-a luat lu’ fiisu maşina de 250.000 Euro din pensie

A venit timpul să culeagă roadele muncii. După un an jumate la cârma Ministerului, Rovana

Închide