Noi descoperiri din Mexic dezvaluie detalii despre un joc aztec cu mingea si decapitari umane

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Un templu si un teren de joc apartinand civilizatiei aztece au fost descoperite in centrul Ciudad de Mexico, oras construit pe ruinele capitalei aztece Tenochtitlan.

Arheologii au prezentat presei vestigiile unui templu dedicat zeului vantului, Ehecatl-Quetzalcoatl, si un teren adiacent, pe care se practica un joc cu mingea, informeaza AFP.

loading...

Potrivit istoricilor, acesta este locul unde conchistadorul Hernan Cortes a asistat pentru prima data la acest joc ritualic in 1528, la invitatia ultimului imparat aztec, Montezuma, al carui imperiul il va cuceri.

Istoricii sunt de parere ca jucatorii se foloseau de solduri pentru a pastra mingea in joc, iar jocul implica sacrificii umane.

Arheologii au descoperit oseminte umane la sit, apartinand probabil persoanelor decapitate in timpul ritualului.

In prezent doar o parte a structurii, o scara si o parte din tribune, este inca vizibila. Arheologii estimeaza ca terenul original avea o lungime de 50 de metri.

Templul, in forma de semicerc, era amplasat pe o baza dreptunghiulara mai mare.

Ansamblul avea o lungime de 34 de metri si 4 metri inaltime, potrivit arheologilor, care plaseaza data constructiei acestuia in intervalul 1486 – 1502.

Potrivit AFP, aceste vestigii sunt ultimele scoase la iveala in centrul istoric, pe locul unde se gasea Templo Mayo (Marele Templu).

Vezi imaginea pe Twitter

Vezi imaginea pe Twitter
http://www.ziare.com/magazin/arheologie/noi-descoperiri-din-mexic-dezvaluie-detalii-despre-un-joc-aztec-cu-mingea-si-decapitari-umane-foto-video-1468910

is-deciderHtmlWhitespace" cite="https://twitter.com/MusTemploMayor/status/856985900630376449" data-tweet-id="856985900630376449" data-scribe="section:subject">

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
Sentimentele iti pot schimba ADN-ul

Cu totii dam uneori  sfaturi unui prieten, unei rude sau unui coleg care este bolnav,

VIDEO 4 aprilie 1944, ziua în care americanii au OMORÂT 2942 de bucureşteni. REVOLTĂTOR: românii le-au ridicat două monumente aviatorilor americani doborâţi!

Astăzi se împlinesc 71 de ani de la marea tragedie din 4 aprilie 1944, când Bucureştiul

PE FATA. Activista lesbiana Masha Gessen: LEGALIZAM casatoria intre homosexuali ca sa DISTRUGEM familia

Iata ce putem citi la Un nou atac împotriva familiei creştine: GayFest 2013 de pe

Au inceput si in Romania: un refugiat a agresat sexual o fetita de 12 ani in apropierea colegiului Hurmuzachi din Radauti!!

Un individ de 20 de ani, din Pakistan, care locuieşte în Centrul Regional de Cazare

Închide