Om cu suflet mare: Un preot ridica un bloc pentru mame singure

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Un duhovnic din Iași s-a hotărât să ajute mamele singure și va construi pentru acestea un centru în care să poată locui alături de copiii lor, pe termen nelimitat.

Clădirea va fi realizată numai din donații și va găzdui 50 de femei. Mamele singure nu vor avea nicio cheltuială, toți banii fiind adunați din donații.
Complexul de locuințe va avea două corpuri, de 1000 de metri pătrați, cu 24 de apartamente. Mamele rămase fără locuință vor putea locui aici alături de cei mici și vor avea la dispoziție sală de masă, spălătorie și o capelă pentru rugăciune.
Părintele Dan Damaschin, inițiatorul acestui proiect, lucrează la maternitatea Cuza Vodă din Iași și este în permanență în contact cu mame care au nevoie disperată de acest ajutor.
preot_familie.jpg
„Şansele sunt aproape nule ca o femeie singură cu un copil sau doi în braţe sau o femeie însărcinată să supravieţuiască în lumea în care trăim noi, fără un ajutor consistent şi bine, bine controlat, bine direcţionat,” a declarat preotul Dan Damaschin, pentru Digi24.
Terenul pe care se va realiza construcția a fost donat de o parohie situată la câteva zeci de kilometri de Iași. Până în acest moment s-a construit un sfert din ansamblu.
07-preot_2_9e117d22ff.jpg
„Scopul nostru este de a ţine mama cât mai mult lângă pruncul ei, până ce reuşeşte să îşi rezolve problemele. Sunt centrele de adăpost pentru mamă şi copil de obicei ale primăriei iar după şase luni, cel mult un an femeia ar trebui să îşi rezolve aceste probleme,” a mai spus preotul.
Aceasta nu este prima dată când părintele Damaschin se implică în viața comunității. Până acum, duhovnicul a ajutat zeci de familii. Vara trecută, de exemplu, duhovnicul a construit o casă în localitatea Medeleni pentru o mamă sărmană, care are 5 copii.
Investiţia în centrul „Casa Vieţii” din localitatea Valea Lupului se ridică la câteva zeci de mii de euro. Părintele estimează că primele locuinţe ar putea fi date în folosinţă anul viitor.

Read more: http://ortodoxia.rol.ro/om-cu-suflet-mare-un-preot-ridica-un-bloc-pentru-mame-singure-966394.html#ixzz46JemFd1k

loading...
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
A meritat? De ce a murit Eduard Buchner, laureatul premiului Nobel la Marasesti pe front romanesc?

Moartea, animată de războaie, nu are preferinţe, coasa ei seceră „democratic”. Nu contează cât de

TIMPUL s-a scurtat: o zi mai are doar 16 ore din 24, rezonanta Schumann a accelerat de la 7,8 Hz la 12,5Hz

Nu vi s-a parut vreodata ca timpul parca trece mai repede in ultimi ani? Nu

Sergiu Hart – unul dintre cei mai buni matematicieni ai lumii: Primii ani de școală i-am făcut în România și pot spune că școala de atunci a fost foarte bună

Un israelian cu origini române a ajuns unul dintre cei mai buni matematicieni ai lumii.

Mesajul celor 7 Sfinti de la Muntele Athos

"Sfaturi utile si intelepte ce au multa putere harica pentru a-i ajuta pe cei drept

Închide