Românca inclusă în topul celor mai buni profesori din lume a plecat din țară! Metodele sale i-au adus numeroase premii internaționale, iar elevii ei au ajuns la Harvard sau Princeton

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

O profesoară din România a plecat în SUA, deși se află în topul celor mai buni profesori de matematică din lume. Până acum două luni, preda matematica la un liceu din Drobeta Turnu Severin. După 28 de ani petrecuți în învățământul românesc, a decis că e momentul de o schimbare.

loading...

Abordarea sa diferită față de una dintre cele mai grele materii școlare le-a adus ei și elevilor săi sute de premii și recunoaștere la nivel național și internațional.

„Mi-am pregătit elevii pentru a excela la mate­ma­tică prin participarea şi câştigarea compe­ti­ţi­ilor de profil şi i-am a­jutat să ia note foarte mari la examene, ceea ce le-a permis unora să fie acceptaţi la universităţi precum Harvard sau Princeton”, a declarat Manuela Prajea.

Aceasta a creat un proiect, pe cont propriu, Cuceritorii Spaţiului, un program STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Mate­matică), în afara orelor de studiu, bazat pe „noţiuni de ultimă oră din mediul de afaceri, industrie, medicină sau ştiinţă pe care l-a integrat în cursurile ei de matematică pentru a le captiva atenția elevilor şi pentru a-i ajuta să înțeleagă latura practică a matematicii, după cum a explicat chiar profesoara.

„Metodele mele se concentrau mereu pe dezvoltarea gândirii, pe raţionament şi creativitate, nu pe urmărirea unor soluţii date sau pe repetarea unor concepte teoretice. Am împărtăşit aceste idei în 40 de cărţi de cursuri, dar şi ca vorbitor în cadrul conferinţelor TEDx”, a mai spus Manuela Prajea.

Suzy Manuela Prajea, profesoara de matematică, cu tricolorul românesc în spate. Foto - Ziarul Financiar

FOTO: Ziarul Financiar

Acum, din Mehedinți a ajuns să predea la liceu din California de Nord. Divergențele cu conducerea liceului unde preda au determinat-o pe Manuela să ia decizia de a se muta în SUA, țară unde își va pune în aplicare metodele de lucru. Asta pentru că sistemul de învățământ de acolo este unul „riguros şi puternic tehnologizat, cu politici şi regulamente detaliate până la cel mai mic amănunt, proceduri, traininguri şi scenarii pentru orice situaţie, cursuri, perfecţionare academică şi dezvoltare profesională după un parcurs realist şi util, totul gândit, proiectat, implementat, verificat, evaluat şi îmbunătăţit într-un proces continuu”.

„Profesorul aici îşi creează cursul, lecţiile şi evaluările pentru fiecare clasă, o procedură ce aminteşte de sistemul univer­sitar mai mult decât de cel preuniversitar”, a spus profesoara, potrivit ZF.

Manuela Prajea predă acum la un liceu în Charlotte, Carolina de Nord. Procedura de selecție a fost una severă, care a durat șase luni.

Profesoara crede că „mai este încă potenţial uman de mare valoare în România chiar şi după uriaşul exod de inteligenţă umană din ultimii ani”.

Anul acesta, lotul României a obținut șase premii, printre care o medalie de aur, la Olimpiada Internaţională de Matematică.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Citește mai multe:
CARNE veche de 25 de ani a ajuns în FARFURIILE unor români. Ministrul Agriculturii a făcut o DEZVĂLUIRE şocantă

  Românii au mâncat carne de vită congelată în Irlanda în urmă cu 25 de

lluminati, organizaţia care a pregătit cel de-al doilea război mondial ! Ei il vor pregati si pe cel de-al treilea!!!

lluminati, organizaţia care a pregătit cel de-al doilea război mondial ! În 6 februarie 1929,

Analistul financiar și isteț, Moise Guran agentul miliardarului american George Soros, a lovit Ortodoxia pe banii românilor

Stiati ca Moise Guran a lucrat la Academia Catavencu? Academie care a primit donatii de

20 de plangeri comune care ne scad vibratia

Pentru a avea o viata minunata, trebuie sa fim cu mare bagare de seama la

Închide