Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

“S-a dovedit științific! Rugăciunea VINDECĂ”

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin.

loading...
“O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .
“Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.”
1
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – “stingerea” completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută “trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au conf irmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.
Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.
A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
“Apa “distinge” nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar “mecanismul” , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.
Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu proprietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa
“Doisprezece Paşi de Transformare” (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)
Sursa: www.criterii.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

7 thoughts on “S-a dovedit stiintific! Rugaciunea VINDECA

 1. Nu s-a dovedit nimic stiintific. Asta este parerea unora ca voi ce raspanditi astfel de “stiri senzationale”, “explozive” si alti termeni cu impact aspupra vulgului.
  Si ca sa completez persoana de mai sus, in legatura cu aceasta invazie a bigotismului (promovata si sustinuta de BOR), demonizand tot ce insemana tehnologie etc., dar culmea, ei se folosesc de ea :))); astfel de clisee s-au intamplat in trecutul intunecat al istoriei umane.
  Cititi si constientizati, cine mai are un dram de minte:
  http://jurnalparanormal.ro/content/istoria-crimelor-papalitatii-1

   1. Da, exact, diferetntele docmatice, doctrinare si ritualice intre catolicism si ortodoxism definesc binele de rau si inteligenta de prostie.. Ai reusit macar sa recitesti ceea ce ai scris? Ce treaba are mostenirea dogmatica cu alegerile individuale? Si cine esti tu sa il judeci? Si cine esti tu sa pui la indoiala veridicitatea unei dogme? Adica daca un om alege sa creada in dogma crestin catolica, fie ea romano-catolica sau greco-catolica, este implicit si un dobitoc, un mincinos, un anticrist sau o fiinta ne-umana? Ai idee macar ca alte 500 si ceva de doctrine se inchina la aceeasi zeitate ca tine? Ai idee ca tu, si cu orice alt crestin catolic, ca si orice alt protestant sau mosulman AVETI SI VA INCHINATI ACELUAISI DUMNEZEU, dobitocule? Esti un imputit, si nu meriti macar sa fii numit om! Ai condamnat un om pentru simplul fapt ca ESTE DIFERIT DE TINE! Astept o replica inteligenta din partea ta, cat mai curand posibil! Vreau sa cred ca totusi societatea nu a fost atat de inoculata si inveninata de biserica pe cat imi arati tu a fi!

 2. Nu rugaciunea vindeca… ea e doar o cale de acces … credinta vindeca (e vb de vindecare energetica pt cei ce nu inteleg nu cea fizica de genul regenerarii celulare).

  Fie ea credinta ortodoxa sau catolica sau … e vb de ceea ce simti cand te rogi cu / in credinta nu rugaciunea efectiva… Rugaciunea e ca usa spre vindecare, credinta e drumul spre vindecare din spatele usii . . .

  Ca si exemplu absurd dar realist, ca atunci cand te sperii (e vb de o traire.. de ceea ce simti) si ti-se face pielea gaina, pulsul se accelereaza, pupilele se dilateaza, atentia creste brusc la fel si adrenaliza, etc… deci ceea ce simtit sau sentimentul modifica starea corporala la nivel fizic…

  Sa ma contrazica cineva cu un argument mai bun decat cel real…

 3. Cine nu crede nu poate sa se vindece prin rugaciune. Trebuie sa crezi cu tarie, sa ai credinta in Dumezeu si numai asa te poti vindeca , dar cum multi nu cred nu se pot vindeca spun ca nu este adevarat.
  Eu cred ca credinta si rugaciunea vindeca, vindeca mai bine decat medicina clasica.

 4. De ce trebuie intodeauna sa raspundem cu ura. Fiecare om are dreptul la opinie. Fie ea proasta sau inteleapta. S-a mai dovedit ca rugaciunea e o forma de meditare. S-a dovedit ca cea mai renumita rugaciune respectiv “Tatal Nostru” e o reintepretare religioasa a unei incantatii de meditatii mult mai vechi decat se stie. Zona de comfort, zona de eliberare … da asta e rugaciunea, o forma de meditare. Pentru cine stie si a facut meditatii se cere sa iti eliberezi mintea si sa simt fortele din jurul tau. E mult mai greu de facut, dureaza mult mai mult pana ajungi in starea respectiva. De aceea in religie se spune sa spui rugaciunea cu suflet sa nu o spui doar de dragul de a fi spusa. Fiecare religie are un sambure de adevar dar nici una nu va detine adevarul suprem. De aceea avem religii diferite pentru ca religia e scrisa si interpretata de om pe cand credinta e universala. Lumea ar fi un loc mai bun daca fata de semenii nostrii am arata doar iubire si dragoste, dar din pacate nu toti impartasesc acelasi sentiment.

Lasă un răspuns

Citește mai multe:
Coca-Cola sub microscop:aceste dovezi vor pune punctul dubiilor tale

În anul 2006 în Turcia, pentru prima dată în lume, a început procesul judiciar referitor

Nu, Iohannis nu a fost cumparator de buna credinta, familia Iohannis s-a dat drept mostenitor fals, cu acte false a imobilului pierdut in instanta | Presa va ascunde asta!!!!

Minune, un jurnalist din Romania are curajul si rabdarea sa explice cum stau lucrurile cu,

Celebru SCRIITOR roman, dupa ce l-a cunoscut pe Regele Mihai: „Imbuibat INCULT, cu maniere robotice”

Scriitorul roman Dan Alexe publica un text foarte dur la adresa Regelui Mihai, la putin

L-a VAZUT cineva pe Dinu Patriciu mort?

Exista vreo autopsie a escrocului care a furat 4 miliarde de euro de la Statul

Închide