Teleportarea cuantică a devenit o realitate odată cu un nou experiment al cercetătorilor de la Yale

Distribuie!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Cercetătorii americani au demonstrat unul dintre paşii cheie în construirea arhitecturii pentru computerele cuantice modulare: „teleportarea” unei porţi cuantice între doi qubiţi, la cerere.

loading...

Studiul a fost descris în detaliu în jurnalul Nature.

Principiul cheie din spatele acestui demers este teleportarea cuantică, o trăsătură unică a mecanicii cuantice care a fost folosită în trecut pentru a transmite stări cuantice necunoscute între două părţi fără să trimită fizic starea. Folosind un cadru teoretic/protocol elaborat în anii ’90, cercetătorii de la Yale au creat experimental o operaţie cuantică, numită şi „poartă”, fără să se bazeze pe interacţiune directă. Astfel de porţi sunt necesare pentru computaţia cuantică ce se bazează pe reţele de sisteme cuantice separate – o structură considerată capabilă să rezolve erorile inerente ale procesoarelor de computaţie cuantică, scrie Phys.

Echipa condusă de Robert Schoelkopf şi Kevin Chou investighează o abordare modulare a computaţiei cuantice. Modularitatea, care este întâlnită în toate, de la organizarea unei celule la o reţea de motoare a unei rachete spaţiale, s-a dovedit a fi o strategie optimă pentru crearea de sisteme mari şi complexe. O structură cuantică modulară are în componenţă o colecţie de module care funcţionează ca mici procesoare cuantice conectate la o reţea mai mare.Modulele în această arhitectură au o izolare naturală, unele faţă de altele, care reduce interacţiunile nedorite prin sistemul mai mare. Totuşi, această izolare face ca operaţiile între module să se desfăşoare cu dificultate. Porţile teleportate sunt o metodă de a implementa operaţii intermodulare.

„Lucrarea noastră reprezintă prima instanţă în care acest protocol a fost demonstrat unde comunicarea clasică are loc în timp real, permiţându-ne să implementăm o operaţie deterministă care realizează operaţiile dorite de fiecare dată”, a precizat Chou.

https://www.descopera.ro/stiinta/17510165-teleportarea-cuantica-a-devenit-o-realitate-odata-cu-un-nou-experiment-al-cercetatorilor-de-la-yale

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Citește mai multe:
Tezaurul Romaniei este ascuns in Germania, nu in subsolurile Moscovei!

In anul 1916, plecau din Romania 93.4 tone de aur, cu destinatia Moscova, de unde

VIDEO:Televiziunile sistemului au dat-o pe fata ca vaccinurile sunt create pentru depopulare

O spun pe fata televiziunile mai nou, ca sa nu fie acuzate vreodata ca nu

Un octogenar ialomiţean vrea să rescrie legile fizicii şi i-a cucerit pe chinezi cu invenţiile sale: instalaţii care produc electricitate prin forţa gravitaţională

Nicolae Pruneş (84 de ani) încearcă de mai bine de 20 de ani să rescrie

Dr. Maria Chirila specialist in imunologie si alergologie, a lucrat la CANTACUZINO si nu si-a vaccinat niciun membru al familiei!!!!

Dr. Maria Chirila, specialist in imunologie si alergologie. Din pacate s-a dus acum vreo 8

Închide